Annons

Lazio kräver att fans betalar Uefa-böter

Fotboll • Publicerad 21 januari 2020
Lazio kräver supportar på pengar. Arkivbild.
Lazio kräver supportar på pengar. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

I samband med Lazios match mot Rennes i Europa League den 3 oktober gjorde ett antal av den italienska fotbollsklubbens supportrar fascisthälsningar. Europeiska fotbollsförbundet Uefa dömde Lazio till att betala omkring 225 000 kronor i böter – och delar av de pengarna kräver nu Lazio in från supportrarna.

Enligt Corriere dello Sport har Lazios klubbledning skickat ett brev till 16 supportrar, med information om att de kommer behöva bidra till att betala böterna. Dessutom stängs supportrarna av i tre matcher.

Annons

"Bilder från Uefa, tillsammans med polisutredningen, visar att du bär ansvar för händelserna som innebar böter... Endast identifierade supportrar bär ansvar för klubbens skada, och vi erbjuder dig därför att ta kontakt med oss för att hitta ett sätt att ersätta Lazio", skriver klubben bland annat i brevet.

Vid sidan av böterna förlorade Lazio även stora biljettintäkter, då klubben tvingades stänga en läktarsektion i en efterföljande hemmamatch.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons