Annons

Lazio vände och vann mot Inter i toppmötet

Lazio fortsätter att utmana topplagen i Serie A.
Hemma på Stadio Olimpico vände laget och vann mot Inter med 2–1.
Fotboll • Publicerad 16 februari 2020
Lazios Ciro Immobile kvitterade för Lazio hemma mot Inter.
Lazios Ciro Immobile kvitterade för Lazio hemma mot Inter.Foto: Alfredo Falcone/AP/TT

För första gången sedan Sven-Göran Eriksson satt vid rodret och förde Lazio till ligaseger 2000 är den ljusblåa klubben från Rom på allvar med och utmanar om att vinna den italienska ligan.

Efter att ha slagit Inter, tvåa inför helgens omgång i Serie A, är Lazio nu endast en poäng bakom serieledaren Juventus.

Annons

Det var dock gästerna från Milano som inledde bäst.

Engelska nyförvärvet från Manchester United, Ashley Young, visade vägen för de blåsvarta i den 44:e minuten när han tog emot en målvaktsretur från Thomas Strakosha och på volley tryckte in 1–0.

Men 24 minuter in i den andra halvleken hade Lazio vänt på steken.

Först ordnade Ciro Immobile en straff som han själv tog hand om på bästa sätt när han tryckte in 1–1, hårt till höger om målvakten Daniele Padelli.

Och i den 69:e minuten var det åter dags för hemmapubliken på Stadio Olimpico att jubla. Detta när bollen, efter att ha rensats undan på mållinjen, hamnat hos Sergej Milinkovic-Savic – som kunde slå bollen in i nät fram till 2–1 för Lazio.

Om det inte vore för att Juventus tidigare under dagen hade besegrat Brescia med 2–0 hade Lazio varit nya serieledare i Italien – men Paulo Dybala och Juan Cuadrado såg med varsitt mål till att "Den gamla damen" från Turin alltjämt är i förarsätet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons