Annons

LIBERALLEDARE: KÄNNER ANSVAR FÖR PARTIETS ÖVERLEVNAD

Publicerad 11 april 2019

I en video på Facebook berättar Nyamko Sabuni om varför hon nu beslutat sig för att kandidera till partiledarposten.

– Efter 30 år som partimedlem känner jag ett stort ansvar för att partiet överlever och blir starkare. Jag känner också att jag fått så mycket av Sverige att jag vill ge något tillbaka. Att arbeta för att fler som av någon anledning behöver extra stöd kan få det, säger hon.

Annons

Sabuni pratar också om vilka frågor hon vill fokusera på. En av dem är, precis som nuvarande partiledare Jan Björklund, skolan men hon vill också satsa på forskning och innovation.

– Liberalerna har uträttat storverk på skolområdet. En bra skola är avgörande för en bra framtid, både för individer och samhället. Men jag tror att engagemanget för kunskap måste vidgas. Vår framtid hänger också på att vi får fram ny kunskap genom forskning och innovation.

I videon kan också en viss kritik mot Liberalernas fokus just på skolfrågor de senaste åren anas.

– Jag tror att det finns utrymme att tala om något fler frågor än skolan. Liberalerna behöver ge väljarna svar på några andra viktiga frågor. Miljö och klimat, ekonomi och välfärd och inte minst migration och integration, säger Nyamko Sabuni.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons