Annons
Nyheter

Liten ökning av personbilar i februari

Ekonomi • Publicerad 1 mars 2021
Nyregistrerade personbilar ökade något under februari. Arkivbild.
Nyregistrerade personbilar ökade något under februari. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Nyregistrerade personbilar ökade med 5,3 procent under februari i år jämfört med samma månad i fjol, enligt färska siffror från branschorganisationen Bil Sweden. Nästan 23 000 personbilar nyregistrerades under februari.

Hittills i år är ökningen 12,8 procent, vilket är drygt 6 procent lägre jämfört med snittet 2016–2020.

Annons

"Andelen laddbara bilar uppgick till 34,8 procent i februari jämfört med 25 procent i fjol och hittills i år uppgår andelen till 34,2 procent. Den starka ökningstakten under slutet av 2020, där december hade en andel på 49 procent, har nu bromsat in. Detta är en följd av den stora osäkerheten kring årets styrmedelsförändringar i form av bland annat justeringar av bonus malus-systemet och höjd förmånsskatt", skriver Mattias Bergman, vd på Bil Sweden, i ett pressmeddelande.

3 300 lätta lastbilar registrerades, en ökning med nästan 40 procent jämfört med i fjol. 465 tunga lastbilar registrerades, och 35 bussar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons