Annons
Nyheter

Lööf: MP får finna sig i det här

Miljöpartiet får finna sig i överenskommelsen om de vill sitta i regeringen.
Det säger Centerledaren Annie Lööf om den uppgörelse som Miljöpartiet sagt nej till.
Politik • Publicerad 6 juli 2021
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) anser att Miljöpartiet får finna sig i den överenskommelse som C slutit med regeringen. Arkivbild.
Centerpartiets partiledare Annie Lööf (C) anser att Miljöpartiet får finna sig i den överenskommelse som C slutit med regeringen. Arkivbild.Foto: Stefan Jerrevång/ TT

I måndags meddelade Annie Lööf att Centern är beredd att släppa fram Stefan Löfven som statsminister. Skälet var att man kommit överens med regeringen om att tre punkter från januariavtalet ska genomföras.

Det handlar om att genomföra strandskyddsutredningens förslag om förändrat strandskydd, stärkt äganderätt i skogen samt att fullfölja förändringarna av arbetsrätten.

Annons

Precis innan Annie Lööf meddelade detta på en presskonferens sade Miljöpartiet dock nej till uppgörelsen. Den går längre än vad som fanns i januariavtalet, hävdade de.

Nu säger Annie Lööf i en intervju i Sveriges Radio att uppgörelsen ska genomföras.

– Miljöpartiet får finna sig i den här överenskommelsen om de ska sitta i regeringen, säger Annie Lööf.

Hon hänvisar till att Stefan Löfven sagt att överenskommelsen ska genomföras.

Lööf säger också att Centern inte har stängt dörren för att stödja regeringens budget, om den har ett bra innehåll och inte har förhandlats med Vänsterpartiet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons