Annons
Nyheter

Lottospelare vann drygt 22 miljarder kronor

USA • Publicerad 9 november 2022
Lottovinsten uppgick till hela 2 miljarder dollar, motsvarande omkring 22 miljarder kronor i det amerikanska lotteriet.
Lottovinsten uppgick till hela 2 miljarder dollar, motsvarande omkring 22 miljarder kronor i det amerikanska lotteriet.Foto: Damian Dovarganes/AP

En person som köpt en lott på en bensinstation i staden Altadena i Kalifornien kunde på tisdagen skratta hela vägen till banken. Personen – som ensam vinnare – kammade hem 2 miljarder dollar, motsvarande omkring 22 miljarder kronor, i det amerikanska lotteriet.

Det var alltså endast en av de miljontals sålda biljetterna som matchade alla sex siffrorna i California Lotterys Powerball.

Annons

"California Lottery gör sin FÖRSTA miljardär NÅGONSIN!" skrev organisationen på Twitter.

Dragningen var ursprungligen planerad till i måndags, men sköts fram eftersom man behövde mer tid för att slutföra vissa säkerhetsrutiner på grund av den stora mängden lotter.

Vinnaren kommer att kunna ta ut antingen ett engångsbelopp på cirka 1,4 miljarder dollar eller hela beloppet i flera utbetalningar under tre decennier. De flesta vinnare väljer klumpsumman.

Fram till tisdagens storvinst hade ingen vunnit sedan i augusti, vilket ledde till att vinsten växte till den otroliga summan på 2 miljarder dollar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons