Annons
Nyheter

Lyft för Delta Airlines

Ekonomi • Publicerad 13 oktober 2022
Två flygplan från Delta Airlines vid Tampas internationella flygplats. Arkivbild.
Två flygplan från Delta Airlines vid Tampas internationella flygplats. Arkivbild.Foto: Chris O'Meara/AP/TT

Flygbolaget Delta Airlines flaggar nu för en fortsatt stark återhämtning. I samband med rapporten för tredje kvartalet, lämnar man en kraftigt uppåtreviderad prognos för resten av 2022. Vinsten per aktie bedöms ligga på 1:00–1.25 dollar vilket är långt över analytikers genomsnittliga förändringar på 0:80 dollar.

– Vi har haft en bokningsnivå på 90 procent sedan april och vi ser det fortsätta för resten av året och fram till våren, säger vd:n Ed Bastian.

Annons

Trots orkanen Ian som påverkade företagets verksamhet i USA låg intäkterna under tredje kvartalet på 12,8 miljarder dollar vilket var i linje med marknadens förväntningar.

Delta är nu det andra amerikanska flygbolaget som överraskar positivt. Tidigare i veckan kom besked från konkurrenten American Airlines att företagets resultat blir bättre än förväntat.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons