Annons

Mads Mikkelsen spelar dansk militär

Film • Publicerad 14 januari 2020
Mads Mikkelsen gör huvudrollen i en ny skandinavisk film. Arkivbild.
Mads Mikkelsen gör huvudrollen i en ny skandinavisk film. Arkivbild.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Mads Mikkelsen spelar huvudrollen i den kommande filmen "Rättfärdighetens ryttare", med manus av landsmannen Anders Thomas Jensen som också regisserar. Filmen beskrivs som en svart komedi och handlar om militären Markus som tvingas återvända hem till sin tonårsdotter efter att frun dött i vad som först förefaller vara en tragisk tågolycka.

Filmen produceras av Zentropa och har en budget på cirka 60 miljoner kronor, skriver Variety. Även Film i Väst och Zentropa Sweden är med och producerar "Rättfärdighetens ryttare" vars inspelningar påbörjats i Västra Götaland och i Danmark. Bland skådespelarna finns bland andra svenske Gustav Lindh samt Andrea Heick Gadeberg som gör tonårsdottern Mathilde.

Annons

Regissören och manusförfattaren Anders Thomas Jensen har tidigare jobbat med bland andra Susanne Bier. Tillsammans skrev de manus till Oscarsvinnaren "Hämnden".

"Rättfärdighetens ryttare" går upp på de danska biograferna julen 2020.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons