Annons

Malmö opera gör rockmusikal för hela landet

Den nya säsongen på Malmö Opera rymmer Ingmar Bergmans "Höstsonaten" och rockmusikalen "Hedwig and the angry inch". Dessutom sjunger Rickard Söderberg operett.
Opera • Publicerad 5 april 2019
Rickard Söderberg medverkar i Offenbachs operett "Orfeus i Underjorden". Pressbild.
Rickard Söderberg medverkar i Offenbachs operett "Orfeus i Underjorden". Pressbild.Foto: Anna-Lena Ahlström

Sebastian Fagerlunds nyskrivna opera efter Bergmans film hade urpremiär i Helsingfors med Anne Sofie von Otter i huvudrollen. I Malmö blir det i stället Charlotte Hellekant som gör rollen som den världskända pianisten Charlotte och Erika Sunnegårdh den som hennes dotter i en uppsättning som får premiär 13 september.

I november blir det urpremiär för Örjan Anderssons nya koreografi till "Mozarts Requiem" för Skånes dansteater och lagom till jul på Sofia Jupithers uppsättning av Puccinis "Tosca".

Annons

Säsongen största musikalsatsning, "Hedwig and the angry inch" får premiär i januari med Lindy Larsson i huvudrollen. Riksteaterns chef Dritëro Kasapi regisserar och uppsättningen turnerar under hösten 2020 i hela landet med just Riksteatern.

2020 inleds också med att Marianne Mörck och Rickard Söderberg sjunger operett i Elisabeth Lintons version av Offenbachs "Orfeus i Underjorden".

Senare under våren sätter Malmö opera upp den brittiske regissören Peter Halls numera klassiska version av Benjamin Brittens "En midsommarnattsdröm". Peter Halls tolkning hade ursprungligen premiär 1981 och har sedan dess setts som något av den ultimata uppsättningen av Brittens opera. Malmö Opera blir först med att göra den i Sverige.

Erika Josefsson/TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons