Annons

Klart för permitteringar – och Malmö agerar

Ishockey • Publicerad 25 mars 2020
Malmö ska korttidspermittera på grund av coronakrisen, och hoppas få med sig spelarna. Arkivbild.
Malmö ska korttidspermittera på grund av coronakrisen, och hoppas få med sig spelarna. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det är inte bara fotbollsmästaren Rosengård som i Malmö korttidspermitterar på grund av coronakrisen.

Även ishockeyklubben Malmö Redhawks tvingas permittera kanslipersonal och troligen även ledarna och spelarna.

Annons

– Det här skickar rätt signaler mot våra samarbetspartners och resten av samhället. Att även vi tar vårt ansvar, säger SHL-klubbens sportchef Patrik Sylvegård till Sydsvenskan.

Avtalet med spelarna är inte helt löst.

– Det är ganska mycket frågetecken fortfarande. Spelarna tjänar ju mer. Jag ska träffa facket. Vår ambition är att alla ska vara med på det. Jag tror att alla klubbar kommer att göra det här. Alla måste hjälpa till: spelare, ledare och övrig personal. Det skickar bra signaler om även spelarna går med på det här.

Korttidspermitteringar inom idrottsklubbar har möjliggjorts genom ett centralt kollektivavtal som Unionen och Arbetsgivaralliansen tecknat för spelare i fotboll, ishockey och handboll. Avtalet bygger på det nya systemet för korttidsarbete med statligt stöd och presenterades av regeringen den 16 mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons