Annons
Nyheter

Kvinna sköts till döds i Luleå – man anhållen

En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för att ha skjutit ihjäl en ung kvinna i Luleå. Det misstänkta mordet skedde i närheten av en badplats på fredagskvällen.
Brott • Publicerad 31 juli 2021
En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mord på en kvinna i Luleå under fredagskvällen.
En man i 30-årsåldern har anhållits misstänkt för mord på en kvinna i Luleå under fredagskvällen.Foto: Johan Nilsson/TT

Det var vid 22-tiden på fredagskvällen som polisen larmades av boende i området Notviken i Luleå, efter att höga smällar som lät som skott hade hörts.

På platsen, nära en badplats, hittades den avlidna kvinnan, som var i 25-årsåldern. Under de nästkommande timmarna och natten satte polisen in samtliga resurser, inklusive insatsstyrkan.

Annons

– Vi använde alla resurser som vi hade tillgängliga, säger Karin Markaberg, chef för utredningssektionen i polisområde Norrbotten, till TT.

Inte nära relation

På morgonen anhölls en man i 30-årsåldern, på sannolika skäl misstänkt för mord.

– Han frihetsberövades i morse och anhölls klockan 06.40, säger Karin Markaberg.

TT: Kände offret och den anhållne varandra?

– De är inte i nära relation. I övrigt vill vi inte gå ut med deras bekantskaper eller relation.

Förnekar brott

Mannen är känd av polisen sedan tidigare. Han dömdes så sent som för en månad sedan till över två års fängelse för bland annat grov misshandel, ett straff han ännu inte börjat avtjäna. Aftonbladet var först att rapportera detta och mannens advokat Magnus Müchler bekräftar uppgiften för Norr Media.

Müchler uppger också att hans klient nu nekar till brott.

– Han förnekar. Det har hållits förhör och i nästa steg ska åklagaren ta beslut om han ska släppas på fri fot eller begäras häktad, säger advokaten till SVT Norrbotten.

Åklagare har till på tisdag på sig att bestämma sig i häktningsfrågan.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons