Annons

Man begärs häktad för vapenbrott

Brott • Publicerad 5 april 2019
Mannen greps efter en insats i Sollentuna tidigare i veckan. Arkivbild.
Mannen greps efter en insats i Sollentuna tidigare i veckan. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

En man i Sollentuna utanför Stockholm har begärts häktad misstänkt för grovt vapenbrott och grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande. Häktningsförhandlingar sker under eftermiddagen i Attunda tingsrätt.

"Utredningen är i ett inledande skede och vi har genomfört förhör med flera personer", säger kammaråklagare Anna Stiernstedt i pressmeddelandet.

Annons

Mannen greps i måndags kväll efter ett larm om att en person betedde sig hotfullt. Enligt ska mannen ha jagat personer med en machete. Polis skickades till platsen och mannen kunde gripas. Han anhölls senare misstänkt för grovt vapenbrott och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor, men rubriceringen ändrades sedan till grovt vapenbrott och grov förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Mannens advokat uppger för Aftonbladet att hans klient förnekar brott.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons