Annons
Nyheter

Man dog och 600 greps vid tysk coronaprotest

En 49-årig man har dött efter att ha gripits av polis under demonstrationer mot gällande coronarestriktioner i Berlin i söndags, rapporterar
Tyskland • Publicerad 2 augusti 2021
Polis griper en deltagare i den olagliga demonstrationen mot Tysklands coronaregler i Berlin på söndagen.
Polis griper en deltagare i den olagliga demonstrationen mot Tysklands coronaregler i Berlin på söndagen.Foto: Fabian Sommer/AP/TT

Mannen klagade enligt Berlin-polisen över en stickande känsla i armen och bröstet när poliser kontrollerade hans identitetsuppgifter i samband med att tusentals demonstranter hade samlats i centrala Berlin.

Polisen ska ha givit mannen första hjälpen tills en ambulans kom och förde honom till sjukhus där han senare avled.

Annons

Omkring 600 personer greps under demonstrationerna där en del deltagare ska ha "trakasserat och angripit" poliser och även forcerat avspärrningar.

Det är ännu oklart hur många demonstranter och poliser som skadades i samband med demonstrationerna, skriver AP.

Demonstrationen, som hölls trots demonstrationsförbud, hade utlysts av den så kallade Querdenker-rörelse, som har vaccinmotståndare, konspirationsteoretiker och högerextremister bland sina medlemmar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons