Annons
Nyheter

Man dömd för våldtäkt mot äldre kvinna

Brott • Publicerad 9 juli 2021
En man i 50-årsåldern som suttit frihetsberövad sedan i maj har nu dömts för våldtäkt mot sin brukare. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man anställd inom hemtjänsten i Piteå kommun döms till fyra års fängelse och utvisning för våldtäkt mot en kvinna i 90-årsåldern, enligt lokala medier.

Det var slutet av maj som mannen tvingade kvinnan till oralsex. Enligt stämningsansökan ska det ha skett vid eller under tjänsteutövningen och mannen har därför utnyttjat att hon befunnit sig i en särskilt utsatt situation. Kvinnan har berättat i förhör att hon inte kunnat stoppa mannen.

Annons

En anhörig till kvinnan gjorde polisanmälan natten till den 26 maj, enligt Piteå-Tidningen. Mannen, som är i 50-årsåldern, har suttit frihetsberövad sedan den 28 maj.

Mannen har medgett att han torkat av sin utlösning på handdukar i hennes hem, vilka åberopats i bevisningen. Samtidigt nekar han till brott och har hävdat att det är kvinnan som tagit initiativet.

Piteå kommun har upprättat en Lex Sarah-anmälan till Ivo.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons