Annons
Nyheter

Män döms – förde flicka från familjehem

Brott • Publicerad 16 maj 2021
Två män döms för att ha fört bort en flicka från ett familjehem. Arkivbild.
Två män döms för att ha fört bort en flicka från ett familjehem. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Två män i 45-årsåldern döms för att ha fört bort en flicka från ett familjehem i Bohuslän förra året, rapporterar Bohusläningen.

Flickan, som är i tioårsåldern, är dotter till en vän till männen. Hon fördes från sitt familjehem i norra Bohuslän hösten 2019, vilket föranledde ett rikslarm. Hennes syskon hade några månader tidigare försvunnit från sina respektive familjehem.

Annons

Alla barnen dök upp igen i december. De två männen ställdes inför rätta tillsammans med flickans pappa. De två döms för egenmäktighet med barn, men pappan går fri från anklagelser om att ha beordrat dem att hämta flickan.

I ett tidigare skede hade barnens bägge föräldrar gripits på Landvetter, då de kom tillbaka från en utlandsvistelse. Det bedömdes dock inte finnas tillräckligt underlag för att misstänka att de var inblandade i barnens försvinnanden.

De båda männen döms till villkorlig dom och böter för egenmäktighet med barn.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons