Annons
Nyheter

Man får livstids fängelse för mord på hustru

Mannen mördade sin hustru framför deras gemensamma barn för att sedan dumpa kroppen i vattnet vid Kvarnholmen i Nacka.
Nu döms han till livstids fängelse.
Brott • Publicerad 5 april 2023
Solna tingsrätt. Arkivbild.
Solna tingsrätt. Arkivbild.Foto: Tim Aro/TT

Det var maken själv som i februari 2022 anmälde kvinnan försvunnen. Polisen fattade snabbt misstankar om mannen, som är i 45-årsåldern, och redan dagen därpå anhölls han misstänkt för att ha fört bort henne. Därefter tog en elva månader lång mordutredning vid.

Efter sju månaders sökarbete hittades kvinnans kropp till slut i vattnet intill kajen vid Kvarnholmen i Nacka i samband med dykningar som genomfördes inom ramen för utredningen.

Annons

Enligt obduktionen står det klart att kvinnan, som var i 40-årsåldern, dog av strypningsvåld mot halsen. Mordet skedde i parets hem i Bromma i västra Stockholm framför deras gemensamme lille son som blev vittne till händelsen. Mannen döms därför även för grovt barnfridsbrott.

Efter att ha dödat sin hustru rullade mannen in kroppen i en matta. Med sonen i bilen och kroppen i bakluckan körde sedan mannen till Kvarnholmen i Nacka där han dumpade kroppen i vattnet. För det döms han även till brott mot gravfriden.

Mannen har i förhör erkänt stora delar av händelseförloppet och medgett att han dödat kvinnan, men hävdat att det skett av misstag.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons