Annons
Nyheter

Man fick sondmat i blodomloppet

Vård • Publicerad 6 juli 2021
Mannen vårdades på Södersjukhuset i Stockholm. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

En man som fick rehabiliteringsvård efter att ha intensivvårdsbehandlats för covid-19 på Södersjukhuset i Stockholm fick av misstag sondmat injicerat i blodet, rapporterar Aftonbladet.

Enligt mannens journaler, som tidningen har fått tillgång till, drabbades den 79-årige mannen av blodförgiftning och svävade mellan liv och död. Efter tolv dagars intensivvårdsbehandling tillfrisknade han.

Annons

– De rensade blodet och jag har fått nytt blod. Jag ska inte klaga. I stort sett alla kan göra fel i en stressig situation, men det här är på gränsen tycker jag för vad man kan bjuda på. Att trycka in nåt i blodomloppet, det är att gå för långt, säger mannen till tidningen.

Sjukhuset vill inte kommentera händelsen, men enligt journalen har en avvikelserapports skrivits och sjukhuset ska vidta åtgärder.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons