Annons
Nyheter

Man försökte smuggla 342 kilo cannabis

Tullen i Helsingborg hittade 342 kilo cannabis under en lastbilstrailers golv, rapporterar Helsingborgs Dagblad. Lastbilschauffören har nu åtalats för synnerligen grov narkotikasmuggling.
Tull • Publicerad 16 juli 2023
Tullen i Helsingborg hittade i våras 342 kilo cannabis som lastats på en lastbil i Spanien. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Tulltjänstemännen tyckte att den 53-årige lastbilschauffören verkade vara disträ och gjorde en fördjupad kontroll av hans lastbil. I lastutrymmet fanns pellets och, under trailerns golv, 342 kilo cannabis till ett uppskattat värde i missbrukarledet på cirka 40 miljoner kronor.

Chauffören har erkänt smugglingsförsöket. Han var lovad 8 000 euro i ersättning, pengar han hade tänkt att använda till vård av sin sjuka hustru. Narkotikan hade lastats på lastbilen i närheten av Malaga i Spanien och var den skulle lastas av skulle chauffören få reda när han passerat svenska gränsen.

Rättegång har hållits och dom faller 21 juli.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons