Annons
Nyheter

Man gripen för Alpmorden har frigivits

Frankrike • Publicerad 13 januari 2022
Blommor på mordplatsen där fyra människor sköts ihjäl i franska Alperna. Arkivbild.Foto: Laurent Cipriani/AP/TT

En man som nyligen greps som misstänkt i det snart tio år gamla, mycket uppmärksammade mordfallet i franska Alperna har försatts på fri fot.

Mannen har avfärdats som misstänkt gärningsman sedan utredare har tagit del av mannens förklaringar och kontrollerat dem, säger franska åklagare i ett uttalande på Twitter och lägger till att utredningen fortsätter.

Annons

En brittisk familj, med irakisk bakgrund, attackerades i sin bil vid en campingplats vid Annecysjön i Haute-Savoie-området i september 2012. Mamman i familjen hade svenskt pass, då hon utbildat sig i Sverige och haft släkt i landet.

Två små flickor överlevde skottlossningen, medan barnens föräldrar, mormor och en förbipasserande fransk cyklist sköts ihjäl.

Flera tidigare spår i utredningen – från teorier om en familjefejd till inblandning av främmande underrättelsetjänster – har inte lett till en lösning av fallet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons