Annons

Man häktad för mord i Hofors

Brott • Publicerad 25 januari 2020
Två personer sitter häktade misstänkta för mord i Hofors. Arkivbild.
Två personer sitter häktade misstänkta för mord i Hofors. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

En man i 55-årsåldern som misstänks för ett mord i Hofors häktades på fredagen på sannolika skäl – den högre misstankegraden – i Gävle tingsrätt, rapporterar lokala medier.

– Jag ser honom som huvudmisstänkt, säger kammaråklagare Therese Stensson, till SVT Nyheter Gävleborg.

Annons

Mannen, som var anhållen i sin frånvaro men greps i Borlänge i onsdags, nekar till anklagelserna.

Sedan tidigare sitter också en kvinna i 65-årsåldern häktad för mordet, skäligen misstänkt. Ytterligare en kvinna hade begärts häktad misstänkt för skyddande av brottsling, men tingsrätten försatte henne på fri fot.

Det var på fredagen den 17 januari som en död man i 70-årsåldern hittades i en bostad i Hofors. Polisen misstänkte att han hade utsatts för brott och inledde därför en förundersökning om mord.

Therese Stensson har sagt till Gefle Dagblad att det finns goda möjligheter att klara upp brottet. Åtalstiden löper ut 7 februari, men kommer troligen att förlängas, säger hon till tidningen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons