Annons
Nyheter

Man hotade grannar – insatsstyrkan ryckte ut

Brott • Publicerad 12 augusti 2021
Insatsstyrkan ryckte ut för att gripa en man som enligt vittnen uppträdde "märkligt och hotfullt". Arkivbild.
Insatsstyrkan ryckte ut för att gripa en man som enligt vittnen uppträdde "märkligt och hotfullt". Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Polisens insatsstyrkan ryckte på torsdagskvällen ut till ett flerfamiljshus i västgötska Vårgårda sedan en man uppträtt "märkligt och hotfullt". Uppskrämda grannar sade sig ha sett mannen vifta med ett vapenliknande föremål.

Flera patruller skickades till adressen – men polisbefälet på plats ansåg att vidare förstärkning var nödvändig och begärde fram insatsstyrkan. Det var slutligen insatsstyrkan som gick in i lägenheten och grep mannen.

Annons

En husrannsakan genomfördes, men inget vapen hittades. Gripandet hävdes sedan men mannen är fortsatt misstänkt för brott mot vapenlagen.

Ingen person kom till skada fysiskt under händelsen, men polisen utesluter inte att mannens hotfulla agerande har påverkat människor psykiskt.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons