Annons
Nyheter

Man ihjälskjuten av FBI – ska ha hotat Biden

USA • Publicerad 10 augusti 2023
USA:s president Joe Biden.
USA:s president Joe Biden.Foto: Ross D. Franklin/AP/TT

En man som riktat dödshot mot USA:s president Joe Biden, inför ett presidentbesök i delstaten Utah, sköts ihjäl av FBI-agenter på onsdagen.

Skjutningen skedde i samband med att specialagenter skulle genomföra en husrannsakan i mannens hem i staden Provo, söder om Salt Lake City, enligt ett uttalande från FBI. Två poliskällor uppger för AP att mannen ska ha varit beväpnad, men dessa uppgifter har inte kommenterats av FBI, som nu utreder händelsen vidare.

Annons

I de misstänkta inläggen som mannen publicerade på sociala medier på måndagen framgick det bland annat att han kände till att Biden skulle komma till Utah och att han ägde ett prickskyttegevär och flera andra vapen.

Mannen ska även tidigare ha uttryckt sig hotfullt mot Biden och i ett inlägg i fjol ska han ha skrivit att "tiden är inne för ett presidentmord eller två", enligt domstolsdokument. Hot ska även ha riktats mot bland andra Manhattans distriktsåklagare Alvin Bragg, ansvarig för en av rättsprocesserna mot expresident Donald Trump.

Joe Biden är på rundresa i västra USA och väntas anlända till Utah senare under onsdagskvällen, lokal tid.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons