Annons
Nyheter

Man klämdes ihjäl på jobbet – alla frias

Brott • Publicerad 11 januari 2022
För drygt två år sedan omkom en man i en arbetsplatsolycka. Nu frikänns de inblandade parterna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

För drygt två år sedan omkom en 60-årig man i en arbetsplatsolycka i Piteå. Nu frikänns de inblandade parterna, skriver lokala medier.

Olyckan inträffade i november 2019 på pappersbruket Smurfit Kappas område. Den 60-årige man, som arbetade för Green Cargo, klämdes ihjäl när tåget som han stod på kolliderade med en lastbil.

Annons

Green Cargo och Smurfit Kappa misstänktes för arbetsmiljöbrott. Bolagen riskerade företagsbot på 2 miljoner kronor respektive 1,5 miljoner. Lastbilschauffören åtalades för grovt vållande till annans död.

Nu friar Luleå tingsrätt de inblandade. Åklagaren Christer Jarlås säger till Piteå-Tidningen att han inte har tagit ställning till om han ska överklaga.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons