Annons

Man knuffade kvinna framför tåg – erkänner

Brott • Publicerad 13 januari 2020
Mannen åtalas för mordförsök efter att ha knuffat en kvinna framför ett tåg på Lunds centralstation den 2 december. Arkivbild.
Mannen åtalas för mordförsök efter att ha knuffat en kvinna framför ett tåg på Lunds centralstation den 2 december. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Den 33-årige man som knuffade en kvinna framför ett tåg på Lunds centralstation i december erkänner brottet och åtalas nu för försök till mord, skriver Sydsvenskan. Enligt åklagaren hade mannen uppsåt att döda kvinnan.

Kvinnan, som är i 70-årsåldern, blev svårt skadad och flera personer blev vittnen till händelsen. Det ska även finnas en övervakningsfilm från brottsplatsen.

Annons

Kvinnas målsägarbiträde, Björn Benschiöld, säger till tidningen att kvinnan och hennes familj vill lägga händelsen bakom sig.

– Det de vill nu är att fokusera på framtiden och att hon ska bli så återställd som det nu är möjligt. Hon kan inte bli helt återställd men så pass att hon kan föra en tillvaro ungefär som innan händelsen, säger han.

Mannen har inför åtalet genomgått en så kallad liten sinnesundersökning.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons