Annons
Nyheter

Man mördade sin fru – livstidsdom står fast

Brott • Publicerad 14 februari 2023
Högsta domstolen kommer inte att ta upp fallet kring den man som mördade och grävde ner sin fru utanför Svedala. Arkivbild.
Högsta domstolen kommer inte att ta upp fallet kring den man som mördade och grävde ner sin fru utanför Svedala. Arkivbild.Foto: Magnus Andersson/TT

Livstidsdomen mot den man som mördade och grävde ner sin fru utanför Svedala står fast sedan Högsta domstolen (HD) beslutat att inte ta upp fallet, rapporterar P4 Malmöhus.

Det var hösten 2021 som en fembarnsmamma försvann och två månader senare hittades nedgrävd i ett skogsområde utanför Svedala. Hon hittades med hjälp av den 50-åriga mannen som hon var på väg att skiljas från.

Malmö tingsrätt dömde först mannen till livstids fängelse för mord, en dom som hovrätten sedan fastställde. Nu har även Högsta domstolen beslutat att inte ta upp fallet vilket innebär att livstidsdomen står fast.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons