Annons
Nyheter

Ingen gripen för Malmömord

En man i 35-årsåldern sköts på lördagskvällen ihjäl i Lindängen i Malmö. Ingen har gripits misstänkt för mordet.
Brott • Publicerad 23 januari 2022
En man sköts till döds i Malmö på lördagen.
En man sköts till döds i Malmö på lördagen.Foto: Johan Nilsson/TT

Larmet om skottlossningen kom vid 18.30-tiden på lördagen.

– Vi har en tydlig bild av vad som har hänt, att det har varit en konfrontation, skottlossning, i en trappuppgång, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisen.

Annons

Strax före klockan 23 bekräftade polisen att mannen avlidit. Enligt polisen dog han på platsen.

Ingen misstänkt har frihetsberövats. Polisen kan inte svara på om det är en eller flera personer som söks, men uppger att flera skott har avlossats.

TT: Ser ni någon koppling till kriminella gäng eller tidigare skjutningar?

– Kriminella gäng kan vi absolut inte utesluta, men om det har en koppling till något annat är för tidigt att säga, säger Peter Martin.

Under lördagskvällen knackade polisen dörr i området och pratade med personer som befann sig utomhus i närheten av brottsplatsen.

Trapphuset och delar av innergården spärrades av för teknisk undersökning. Avspärrningen hävdes senare. Polisen har spårat med hund och även undersökt om det finns övervakningskameror i området som kan ha fångat delar av förloppet.

På söndagen arbetar polisen med att sammanställa den information som hittills kommit in.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons