Annons
Nyheter

Man skottskadad i benet vid rån i Södertälje

Brott • Publicerad 13 augusti 2021
Brottsplatsen vid Klastorps backe i Södertälje spärrades av efter personrånet natten mot fredag. Arkivbild.
Brottsplatsen vid Klastorps backe i Södertälje spärrades av efter personrånet natten mot fredag. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En man skottskadades i benet i samband med ett personrån vid Klastorps backe i Södertälje natten mot fredagen.

Tre maskerade gärningsmän lämnade platsen i bil och polisen inledde därefter en sökinsats med ett flertal patruller och helikopter.

Annons

– Vi har ingen gripen i nuläget i det ärendet och vi arbetar vidare med det. En teknisk undersökning har gjorts, säger Åsa Wallentin, presstalesperson vid polisen, till TT vid 16-tiden.

Den skottskadade mannen fördes med ambulans till sjukhus och hans skador bedömdes initialt inte vara livshotande. Det är oklart om han har kunnat höras av polisen under dagen.

Vid händelsen blev mannen rånad på ett halsband, och brottet ska ha skett i samband med att han skulle sälja det till några personer han stämt träff med, enligt initiala uppgifter.

En förundersökning gällande grovt rån har inletts.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons