Annons
Nyheter

Soldat död efter vådaskott på Livgardet

En soldat har dödats av ett vådaskott på Livgardets regemente i Kungsängen utanför Stockholm, uppger Försvarsmakten.
Olyckor • Publicerad 7 oktober 2022
En man har har dött efter ett vådaskott på Livgardets regemente. Arkivbild.
En man har har dött efter ett vådaskott på Livgardets regemente. Arkivbild.Foto: Adam Wrafter/SvD/TT

Dödsfallet bekräftas av Försvarsmaktens presschef Philip Simon.

Det rör sig om en man i 25-årsåldern som var anställd vid regementet. Enligt den informationen Philip Simon fått från Livgardet var det mannen som själv avlossade vådaskottet. Bedömningen är att det rör sig om en olycka.

Annons

Paula Levänen, kommunikationschef vid Livgardet, säger att olyckan inträffade i samband med förberedelser inför en kommande insats, men kan inte lämna fler uppgifter än så.

– Polisen var väldigt snabbt på plats och har omedelbart inlett en utredning. Vi ska inte störa den utredningen, säger hon.

Livgardet har kallat in sin krisgrupp.

– Nu är fokus på att stötta de anhöriga och ta hand om dem. Vi har kollegor på plats som behöver stöd. Det är många som är chockade, säger hon.

Polisen fick larmet klockan 17.04 på fredagen.

– Vi har förhört flera personer och säkrat platsen där olyckan inträffade. Där ska kriminaltekniker genomföra en brottsplatsundersökning, säger polisens presstalesperson Ola Österling.

Det inträffade utreds som arbetsmiljöbrott. Polisens bedömning är att det rör sig om en olyckshändelse.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons