Annons
Nyheter

Man stal kista med sin döda mor – döms

Brott • Publicerad 10 januari 2022
En man i södra Sverige stal kistan med sin avlidna mor i. Arkivbild.Foto: Duygu Getiren/TT

En 55-årig man döms till dagsböter för brott mot griftefriden efter att ha stulit kistan med sin avlidna mor i, rapporterar SVT Uppsala.

Mannen, bosatt i södra Sverige, hade tagit hand om sin mor fram till hennes död. När hon avled hade mannen svårt att bestämma sig för var modern skulle begravas. Efter flera månader beslutades det att modern skulle begravas i Heby kommun, vintern förra året.

Annons

När begravningsentreprenörerna skulle hämta kistan på mannens hemort hade de kommit överens om att 55-åringen skulle få 20 minuter för att ta avsked av modern i avskildhet i sin hall.

Under denna tid hann mannen frakta ut kistan med modern till sin trädgård med en specialbyggd kärra. Han lade en presenning över kistan och därefter ställde han dit en annan identisk kista i hallen, skriver UNT.

Begravningsentreprenörerna blev misstänksamma efter att de upptäckt repor på kistan och att etiketten var knölig. När de senare öppnade kistan var den fylld med tre säckar sand.

Enligt mannen själv ville han ha extra tid på sig att bestämma sig för en begravningsplats, sade han under rättegången.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons