Annons

Mordförsök på T-centralen – fyra gripna

Brott • Publicerad 26 februari 2020
Polisen har gripit fyra misstänkta sedan en man blivit knivskuren på T-centralen i Stockholm. Arkivbild
Polisen har gripit fyra misstänkta sedan en man blivit knivskuren på T-centralen i Stockholm. ArkivbildFoto: Johan Nilsson/TT

En man har förts till sjukhus med allvarliga skador efter att ha blivit knivhuggen på T-centralen i Stockholm. Polisen har gripit fyra misstänkta gärningsmän.

Larmet kom till polisen strax efter 21.30 på tisdagen.

Annons

– Vi har fått in signalement på flera personer som tolkas ha varit delaktiga, säger Ola Österling, pressinformatör vid polisen.

– De är misstänkta för delaktighet i försök till mord.

Polisen tror att mannen som förts till sjukhus har åsamkats skadorna med en kniv, men kan inte säga säkert.

Den skadade mannen tros ha tagit sig med rulltrappa från en perrong i tunnelbanan där brottet skett. Han upptäcktes i en hall vid en av uppgångarna mot Vasagatan, där centralstationen ligger.

Ytterligare en person som blev vittne till knivskärningen fick mindre skador.

Kriminaltekniker arbetar på platsen och hundpatruller letar efter spår över ett större område. Samtidigt analyserar polisen ett flertal filmer från övervakningskameror från T-centralen.

Brottet rubriceras som försök till mord.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons