Annons
Nyheter

Man våldtog elvaåring – får fyra års fängelse

Brott • Publicerad 16 juli 2021
Tingsrätten i Lund har dömt en 24-årig man till fyra års fängelse för barnvåldtäkt. Arkivbild.Foto: Foto: Johan Nilsson/TT

Fyra års fängelse för tre fall av våldtäkt mot barn. Det blev domen för en 24-årig man, bosatt i Malmö, som enligt åtalet i över ett års tid begått övergrepp mot en flicka.

Flickan var elva år när när det första övergreppet inträffade i hennes hem i Landskrona, rapporterar Sydsvenskan. Brotten har fått "katastrofala följder" för flickans hälsa, skriver tingsrätten i Lund i sin dom.

Annons

Mannen har nekat, men domstolen ansåg att bevisningen räckte för att fälla honom. Han har även filmat och fotograferat övergreppen.

Minimistraffet för våldtäkt mot barn är två års fängelse, och tingsrätten ansåg att straffvärdet var det dubbla eftersom brotten skett i flickans hem. Flickan får också ett skadestånd på 280 000 kronor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons