Annons
Nyheter

Många drabbade av oklar sjukdom i indisk stad

Hundratals personer har insjuknat i en ännu oidentifierad sjukdom i staden Eluru i sydöstra Indien, rapporterar indiska och internationella medier.
Indien • Publicerad 7 december 2020
Patienter och medföljande i ett sjukhus i Eluru på söndagen.
Patienter och medföljande i ett sjukhus i Eluru på söndagen.Foto: AP/TT

De första fallen noterades i helgen, då mängder av personer sökte vård efter att ha drabbats av yrsel, kramper eller tappat medvetandet. Allt som allt rör det sig om upp emot 400 patienter, varav många har skrivits ut från sjukhus.

En person som fördes till sjukhus med symptom fick senare en hjärtattack och avled.

Annons

Myndigheterna misstänkte i ett första skede något slags förgiftning via livsmedel eller vatten, men har sedan inte funnit några tecken på detta i tester. Oppositionella delstatspolitiker framhärdar dock att grundproblemet är ett omfattande problem med föroreningar.

Ingen patient har burit på någon virusinfektion, enligt blodprover som tagits, och samtliga har testat negativt för covid-19.

Sjukdomens spridning bedöms dock ha skett inom en relativt begränsad krets i Eluru, som har omkring 250 000 invånare.

Delstaten Andhra Pradesh är sedan tidigare en av Indiens värst drabbade i den pågående coronapandemin, då fler än 800 000 invånare diagnostiserats med covid-19 där.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons