Annons
Nyheter

En anhållen efter skott vid studentfest

En person blev beskjuten utomhus på en studentfest i Landskrona på tisdagskvällen. En ung man är anhållen misstänkt för olaga hot och vapenrelaterat brott.
Brott • Publicerad 15 juni 2022
En man blev beskjuten i Landskrona under tidiga tisdagskvällen. En ung man har anhållits.
En man blev beskjuten i Landskrona under tidiga tisdagskvällen. En ung man har anhållits.Foto: Johan Nilsson/TT

– Ingen är konstaterat skadad, sade Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen i region Syd, till TT på tisdagskvällen.

Polisen uppger att den som sköt var en maskerad person på moped eller motorcykel.

Annons

Larmet om skottlossningen kom vid 19-tiden. Händelsen utreds som försök till mord och polisen arbetar utifrån att det är en specifik man i 25-årsåldern som kan vara det tilltänkta offret, skriver Helsingborgs Dagblad.

På onsdagsförmiddagen hade en man anhållits och frihetsberövats.

– Det är en ung vuxen man som är misstänkt för grovt olaga hot och någon form av vapenbrott. Jag vet inte mer just nu, jag väntar på mer information från polisen, sade kammaråklagare Emma Olsson på onsdagsförmiddagen.

Enligt Helsingborgs Dagblad skedde skjutningen vid en studentfest och den kan ha koppling till ett bråk som inträffat tidigare på dagen.

– Det har varit ett bråk på en skola tidigare under dagen. Det är möjligt att det kan finnas ett samband mellan bråket och skottlossningen, sade Rickard Lundqvist, till tidningen, på kvällen.

Under kvällen pågick en brottsplatsundersökning, bland annat med hjälp av en hund för att söka efter fynd som exempelvis hylsor.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons