Annons
Nyheter

Mauricio Rojas kandiderar för Liberalerna

Den tidigare riksdagsledamoten för dåvarande Folkpartiet Mauricio Rojas blir ny integrationspolitisk rådgivare för Liberalerna. Han kandiderar även till riksdagen i nästa års val.
Politik • Publicerad 18 augusti 2021
STOCKHOLM 20210818Den tidigare riksdagsledamoten Mauricio Rojas blir Liberalernas integrationspolitiska rådgivare. Han kandiderar för partiet i 2022 års val.
STOCKHOLM 20210818Den tidigare riksdagsledamoten Mauricio Rojas blir Liberalernas integrationspolitiska rådgivare. Han kandiderar för partiet i 2022 års val.Foto: Pontus Lundahl/TT

Mauricio Rojas var riksdagsledamot för Folkpartiet 2002-2008 och tidigt ute med att uppmärksamma integrationsproblemen. 2004 tog han fram vad partiet kallade för Utanförskapets karta, där man första gången beskrev och räknade områden som i dag beskrivs som utanförskapsområden.

– Förslag som vi då väckte och som uppfattades som skandal är i dag normala. Vi var ganska ensamma om att ta upp problemen, säger Rojas på en presskonferens med Naymko Sabuni.

Annons

– Utvecklingen har gått åt fel håll och överträffat våra värsta prognoser, säger han.

Enligt Nyamko Sabuni blir Rojas uppgift att vässa partiets integrationspolitik och skapa en plattform för en borgerlig regerings integrationspolitik efter valet 2022.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons