Annons
Nyheter

Ghislaine Maxwell får sitt straff i juni

USA • Publicerad 15 januari 2022
Ghislaine Maxwell får sitt straff fastställt i slutet av juni. Arkivbild
Ghislaine Maxwell får sitt straff fastställt i slutet av juni. ArkivbildFoto: Rick Bajornas/AP/TT

Det brittiska forna societetslejonet Ghislaine Maxwell får sitt straff fastställt den 28 juni, har en domare i USA beslutat. Hon riskerar 65 års fängelse.

Maxwell dömdes förra månaden för att ha rekryterat och förberett flickor för att utnyttjas sexuellt av miljardären Jeffrey Epstein.

Annons

Domaren kungjorde datumet trots att försvaret väntas kräva en ny rättegång, då en medlem i juryn som fällde Maxwell uppgett för andra jurymedlemmar att han själv blivit utsatt för sexuella övergrepp som barn.

Jurymedlemmen har i intervjuer sagt att han under överläggningarna i slutet av december använt sina kunskaper om sexuella övergrepp för att övertyga andra i juryn om att fälla Maxwell.

Den brittiske prins Andrew har också dragits in i sexbrottshärvan kring Jeffrey Epstein. I ett civilrättsligt mål anklagas prinsen för att 2001 ha våldtagit en då 17-årig flicka, som förmedlats av Epstein och Maxwell. Prins Andrew förnekar anklagelserna.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons