Annons
Nyheter

Mecka förbereder för pilgrimer

Saudiarabien • Publicerad 13 juli 2021
Normalt brukar omkring två miljoner muslimer delta i vallfärden till Mecka, men i år är den begränsad till 60|000 personer. ArkivbildFoto: Amr Nabil/AP/TT

Saudiarabien förbereder för att välkomna 60 000 muslimer att delta i 2021 års vallfärd, hajj, till Mecka 18–23 juli.

Det är andra året i rad som kungadömet begränsar antalet pilgrimer, rapporterar nyhetsbyrån Efe. Bara färdigvaccinerade medborgare som bor i landet får delta i den årliga ritualen, som i vanliga fall brukar locka uppemot två miljoner muslimer från hela hela världen.

Annons

Prins Khaled al-Faisal, ordförande för Hajjs centralkommitté, besökte på måndagen de heliga platserna för att kontrollera förberedelserna, där smart teknologi ska assistera pilgrimerna, uppger lokala medier. De troende kommer i år att få individuella smarta kort med uppgifter om identitet, nationalitet, boende och hälsostatus. Det går också att använda mobilappar för att underlätta resandet.

Förra året begränsades hajj, en av islams fem pelare som en muslim bör göra minst en gång i livet, till enbart tusen personer.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons