Annons
Nyheter

Meghan anklagas för mobbning

Prins Harrys fru Meghan anklagas i en artikel i The Times för att ha mobbat två anställda vid Kensington Palace. Brittiska hovet ska nu utreda anklagelserna.
Kungligt • Publicerad 3 mars 2021
Meghan anklagas för att ha mobbat två anställda på Kensington Palace. Arkivbild.
Meghan anklagas för att ha mobbat två anställda på Kensington Palace. Arkivbild.Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

Enligt uppgifter till The Times har Meghan behandlat två anställda på Kensington Palace så illa att de sagt upp sig. Händelserna ska ha inträffat i oktober 2018, bara några månader efter att prins Harry och Meghan gift sig och flyttat in i maj samma år.

I ett uttalande via sin talesperson uppger Meghan, som också har titeln hertiginnan av Sussex, att hon blivit bestört över anklagelserna.

Annons

"Som någon som själv har varit föremål för mobbning är hertiginnan ledsen över den senaste attacken mot sin person. Hon vill alltid stötta dem som har gått igenom smärta och traumatiska upplevelser."

Hertigparet säger att Times artikel används för att "bygga ett falskt narrativ" innan en uppmärksammad intervju med Oprah Winfrey sänds i amerikansk tv.

I ett uttalande från Buckingham Palace meddelar hovet att man avser låta sin HR-enhet att undersöka anklagelserna närmare och säger sig vara "väldigt bekymrade" över uppgifterna som framkommit, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Hovet "tolererar inte mobbning eller trakasserier på arbetsplatsen" och har bjudit in nuvarande och tidigare anställda vid Kensington Palace till samtal, där man ska försöka utreda vad som har hänt.

Det är ett drygt år sedan Harry och Meghan lämnade det kungliga livet med hänvisning till att medierna varit alltför närgångna mot dem. Tv-intervjun med Oprah Winfrey sänds på kanalen CBS den 7 mars.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons