Annons
Nyheter

Mer fylla och våld under bilträff i Rättvik

Den pågående bilträffen i Rättvik i Dalarna har givit polisen mycket arbete. Bara under natten till fredagen omhändertogs 20 personer och 72 ordningsböter skrevs ut.
Brott • Publicerad 6 augusti 2021
I Rättvik har många fordon samlats – trots att årets Classic Car Week ställts in. Bilden är från i lördags.Foto: Lisa Abrahamsson/TT

– Det har varit mycket fylla och många unga personer som varit berusade under kvällen och natten, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Ett antal anmälningar har skrivits, bland annat gällande ringa narkotikabrott och våld mot tjänsteman.

Annons

Av de 20 personer som omhändertogs på grund av berusning var sju minderåriga – den yngsta var 14 år. Polisen har också tagit och hällt ut massor av alkohol: 1 600 burkar och flaskor.

Sedan i fredags förra veckan, då den så kallade spontancruisingen inleddes, har mer än 5 000 sådana direktförverkanden gjorts, och även under den gångna helgen var det mycket stök kopplat till bilträffen.

Av de 72 ordningsböter som skrevs under torsdagskvällen och natten till fredagen gällde 29 störande musik i fordon. Därmed har hittills under bilträffen drygt 100 böter för hög musik skrivits ut.

Under natten gjordes också 26 kontroller av fordon, för att se om de var kördugliga.

– Det finns jättemånga fina, fantastiskt välskötta bilar men det finns tyvärr också en del som är rena ras, säger Christina Hallin.

Det årliga motorevenemanget Classic car week ställdes in tidigare i år. Men när den hålls brukar det vara som mest folk och fordon i rörelse på torsdagen.

– Nu har man inte något tillstånd i år, så vi vet inte om det kommer att fortsätta att vara många fordon i Rättvik resten av veckan, säger Christina Hallin.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons