Annons
Nyheter

Meteorologen: Vi är i övergångsperioden

Det varierade vädret fortsätter med ena stunden varmt och andra stunden kyla och blåst. Den stabila vårvärmen får vi vänta på.
Väder • Publicerad 2 maj 2020
Varierat väder väntar i hela landet. Arkivbild.
Varierat väder väntar i hela landet. Arkivbild.Foto: Carina Johansen

Söndagen ger ett ostadigt väder med regnskurar i södra delen av landet som kan föra med sig någon åskknall. Däremot kan de västra delarna av Götaland få sol. Det varierade vädret kommer att fortsätta i veckan.

– Jag kan inte se att det blir någon betydande värme. Det ser ungefär likadant ut till söndag nästa vecka – lika varierat under veckan som kommer, säger Marisol Huaman, meteorolog på SMHI.

Annons

På måndag passerar ett regnområde över Svealand som i Dalarna och norra Värmland övergår i snö eller blötsnö. Resterande delen av landet bjuder på växlande molnighet och kanske någon regnskur över Götaland.

Framåt onsdagen väntas ett lågtryck passera de nordligaste delarna av Skandinavien och ge lite blåst över norra Norrland. Snöbyar över fjällområdet väntas. Medan det i södra delen av landet finns chans till uppehåll och sol.

Det varierade vädret är inte helt oväntat för årstiden.

– Vi är i övergångsperioden där vi har haft ganska kallt för inte så länge sedan och nu börjar det bli mildare. Temperaturerna börjar gå upp men är varierade, säger Marisol Huaman.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons