Annons
Nyheter

Migrantbåt med 200 personer kan ha hittats

Den spanska kustbevakningen uppger att ett av deras räddningsflyg troligen har siktat en försvunnen migrantbåt med omkring 200 personer ombord utanför Kanarieöarna. Ett räddningsfartyg har skickats ut till båten.
Spanien • Publicerad 10 juli 2023
Den spanska sjöräddningen deltar i sökandet utanför Kanarieöarna. Arkivbild.
Den spanska sjöräddningen deltar i sökandet utanför Kanarieöarna. Arkivbild.Foto: Andres Gutierrez/AP/TT

– Planet har hittat en båt och det är kanske den vi letade efter eftersom det från luften såg ut som om den kunde ha omkring 200 personer ombord, säger en talesperson för kustbevakningen till AFP.

Ett räddningsfartyg har skickats till båten, som befinner sig ungefär elva kilometer söder om den spanska ön Gran Canaria.

Annons

Enligt hjälporganisationen Walking Borders rör det sig om en fiskebåt som den 27 juni gav sig iväg från kuststaden Kafountine i södra Senegal, omkring 170 mil från Kanarieöarna.

Ytterligare två båtar med drygt 120 personer ombord saknas också, uppger Walking Borders för BBC. De gav sig iväg den 23 juni från den senegalesiska staden Mbour.

Minst 559 människor omkom till havs förra året när de försökte nå de spanska öarna, enligt FN:s migrationsorgan IOM. 2021 omkom minst 1 126, enligt IOM.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons