GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Migrantbåt sjönk utanför Syrien– över 30 döda

Syrien • Publicerad torsdag 20:55
På bilden syns en gummibåt med migranter under en räddningsoperation tidigare i september. Arkivbild.
På bilden syns en gummibåt med migranter under en räddningsoperation tidigare i september. Arkivbild.Foto: Petros Karadjias/AP/TT

Mer än 30 personer är döda efter att den migrantbåt de färdades i sjunkit utanför Syriens kust, uppger landets hälsodepartement och den statliga syriska nyhetsbyrån Sana.

I ett uttalande säger departementet att ytterligare 20 överlevare vårdas på sjukhus.

Enligt det syriska transportdepartementet berättar överlevare att båten lämnade Libanon för några dagar sedan.

I det här skedet finns det inga uppgifter om vad som orsakade olyckan.

I fjol noterades en ökning av människor som försökte lämna Libanon för Europa i överfulla båtar. Många av dem som försöker ta sig från Libanon är syrier, men den växande ekonomiska krisen i landet gör att allt fler libaneser också försöker lämna landet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.