Annons
Nyheter

Migranter omkom i bilolycka i Grekland

Fem migranter och en grekisk medborgare har omkommit i en bilolycka på en väg nära gränsen till Turkiet, uppger lokal polis.
Grekland • Publicerad 15 april 2023
Övervakningen av Egeiska havet har ökat och därmed försöker fler migranter ta sig över floden Evros i stället. På bilden grekisk kustbevakning som flyger över Egeiska havet. Arkivbild.
Övervakningen av Egeiska havet har ökat och därmed försöker fler migranter ta sig över floden Evros i stället. På bilden grekisk kustbevakning som flyger över Egeiska havet. Arkivbild.Foto: Kustbevakningen i Grekland/AP/TT

Tio migranter färdades i en bil som körde i hög hastighet på fel sida om vägen för att undvika en poliskontroll. Det var då som bilen krockade med en annan bil som en grekisk man körde. Mannen omkom.

De överlevande fem migranterna – vars nationalitet inte är känd – fördes till sjukhus tillsammans med bilens förare.

Annons

Tusentals migranter har under de senaste åren tagit sig från Turkiet till Grekland i hopp om att nå Västeuropa och fler olyckor likt lördagens har skett under den senaste tiden.

Det har blivit svårare för migranter att nå grekiska öar eftersom övervakningen av Egeiska havet har ökat. Fler försöker därför korsa floden Evros och låta smugglade ta dem vidare därifrån.

Icke-statliga organisationer anklagar Grekland för att olagligen trycka tillbaka asylsökanden som tar sig över floden, vilket Aten förnekar.

I ett försök att minska migrantströmmen har landets premiärminister Kyriakos Mitsotakis försökt få EU att överväga ett ekonomiskt stöd för att förlänga ett stängsel längs gränsen till Turkiet.

Stängslet är nu 38 kilometer långt och Aten har beslutat att förlänga det med 35 kilometer inom ett år.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons