Annons
Nyheter

Migrantolycka – två hittade döda och 20 saknas

Minst två människor har mist livet och omkring 20 saknas i ytterligare en tragisk olycka på Medelhavet med en migrantbåt på väg från Tunisien till Italien.
Tunisien • Publicerad 9 april 2023
Migranter i en båt på väg från Tunisien mot Europa. Arkivbild.
Migranter i en båt på väg från Tunisien mot Europa. Arkivbild.Foto: Francisco Seco/AP/TT

Den tyska frivilliggruppen ResQship uppger för nyhetsbyrån AFP att man lyckades rädda 22 människor ombord på båten Nadir och sedan fördes dessa överlevande till orten Lampedusa i Italien.

De överlevande var män, kvinnor och barn från Kamerun, Elfenbenskusten och Mali, berättar kaptenen på Nadir, Ingo Werth.

Annons

Kvarlevorna efter två män bärgades av Nadirs besättning.

Migrantbåten sjönk natten mellan lördag och söndag och de drabbade hade befunnit sig i vattnet i två timmar innan Nadir kom fram.

Totalt hade omkring 40 migranter befunnit sig ombord på båten när den lämnade hamnstaden Sfax i Tunisien. Det tros ha kostat dem drygt 10 000 kronor var att få plats ombord för resan.

De senaste dagarna har tusentals migranter kommit över Medelhavet från Tunisien till Lampedusa. Söndagens händelse är en i raden av tragedier där tiotals människor drunknat eller frusit ihjäl i sina försök att ta sig till Europa.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons