Annons
Nyheter

Flera döda vid skjutning på universitet i USA

USA • Publicerad 14 februari 2023
Minst tre personer har dödats och flera skadats allvarligt i en skjutning på ett universitet i Michigan.
Minst tre personer har dödats och flera skadats allvarligt i en skjutning på ett universitet i Michigan.Foto: Al Goldis/AP/TT
Antal masskjutningar i USA 1 januari –13 februari 2023
Antal masskjutningar i USA 1 januari –13 februari 2023Foto: Johan Hallnäs/TT

Minst tre personer har dödats och fem har skadats i samband med en skjutning vid Michigan State University i USA. Flera av de skadade ska ha livshotande skador, uppger polisen.

Den misstänkta gärningsmannen är en ensam man som hittades död efter en omfattande polisjakt. Han befann sig då inte längre på campus.

Annons

Tusentals studenter beordrades att ta skydd på plats efter att skott avlossats på campus tidigt på kvällen lokal tid. Hundratals poliser var inblandade i sökinsatsen efter gärningspersonen.

– Det här har verkligen varit en mardröm som vi levt i natt. Vi är lättade över att inte längre ha ett pågående hot på campus, säger Chris Rozman vid universitetspolisen strax efter midnatt.

Det finns inga uppgifter om att den misstänkte hade någon koppling till universitetet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons