Nyheter

Överlag nedåt på ledande Asienbörser

Börs • Publicerad 18 november 2021
Ledande asiatiska börser backar under torsdagen. Arkivbild.
Ledande asiatiska börser backar under torsdagen. Arkivbild.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Det var överlag nedåt på ledande Asienbörser i torsdagens handel. På marknaden syntes i stället ett ökat intresse för säkra placeringar, som obligationer, guld och den japanska yenen.

Tokyobörsens Nikkei 225-index stängde på en nedgång med 0,3 procent, medan det bredare Topix-index backade 0,1 procent – trots medieuppgifter om ett nytt rekordstort japanskt ekonomiskt stimulanspaket.

Seoulbörsens Kospi-index sjönk 0,3 procent.

Mot strömmen gick Taiwanbörsen, som steg 0,4 procent.

Men Shanghaibörsen och Hongkongbörsen låg också på minus i den avslutande handeln. Hang Seng-index på Hongkongbörsen hade i den avslutande handeln backat med 1,4 procent, medan nedgången i Shanghai låg på 0,4 procent.

Oljepriset hänger med börserna nedåt och ett terminskontrakt för leverans av så kallad Brentolja nästa månad kostar nu under 80 dollar per fat, den lägsta noteringen sedan början av oktober.

Pressen nedåt på kryptovalutor, som bitcoin och ether, håller samtidigt i sig.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.