Annons
Nyheter

Misshandlades med spade på studentfest i Åmål

En pojke i 15-årsåldern och en man i 60-årsåldern har skadats allvarligt i samband med ett bråk vid ett studentfirande i Åmål. Enligt polisen har personerna slagits i huvudet med en spade.
Dessutom misshandlades en kvinna med en hammare när bråket senare fortsatte.
Brott • Publicerad 9 juni 2023
Flera personer har skadats i Åmål på fredagen. Arkivbild.
Flera personer har skadats i Åmål på fredagen. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Misshandeln som involverade spaden inträffade vid 16-tiden på fredagen.

– Det är ett väldigt rörigt ärende där två familjekonstellationer hamnat i bråk med varandra. Båda personerna har fått allvarliga huvudskador och förts till sjukhus med ambulans, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.

Annons

– Så vitt jag vet var personerna vid medvetande, men mer än så vet jag inte om skadeläget.

De misstänkta gärningspersonerna har setts lämna platsen med bil, och två män i 40- till 45-årsåldern greps senare under eftermiddagen misstänkta för grov misshandel.

Vid 18-tiden fick polisen ytterligare ett larm, då om att en kvinna i 40-årsåldern slagits i huvudet med en hammare i en bostad i ett närliggande område. Kvinnan har förts till sjukhus men uppges inte ha fått livshotande skador.

– Det här verkar vara en pågående familjefejd, och vår bild är att det här hör ihop med den andra misshandeln, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen.

Misshandeln av kvinnan rubriceras även den som grov misshandel.

Ett antal ytterligare personer har fått lindriga skador i samband med bråken, men utan behov av sjukhusvård. Utöver spaden misstänks träpåkar ha använts som tillhyggen.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons