Annons
Nyheter

Mississippisjukhus vårdar patienter i garage

USA • Publicerad 14 augusti 2021
Ett fältsjukhus sätts upp i parkeringsgaraget som tillhör sjukhuset University of Mississippi Medical Center.
Ett fältsjukhus sätts upp i parkeringsgaraget som tillhör sjukhuset University of Mississippi Medical Center.Foto: Rogelio V. Solis/AP/TT

Den kraftiga ökningen av covidsjuka i den amerikanska delstaten Mississippi har gjort att University of Mississippi Medical Center (UMMC) öppnat ett fältsjukhus med 20 bäddar i sjukhusets parkeringsgarage.

Ett liknande fältsjukhus sattes upp våren 2020, då pandemin ställde till stora problem i landet. Nu är det deltavarianten av coronaviruset som pressar sjukvårdssystemet i Mississippi, där vaccinationstäckningen är låg.

Annons

– Tyvärr står vi i ett tält igen. Ingen av oss ville komma tillbaka hit, men det har nått den punkt där vi helt enkelt inte kan ta hand om patienterna på UMMC och i delstaten Mississippi som behöver vårdas för covid, säger Alan Jones, vice ansvarig för kliniska frågor, vid en presskonferens, enligt ABC News, och fortsätter:

– Jag tror att när du ser ett fältsjukhus vid ett större akademiskt sjukhus, då har vi i princip ett system som liknar en kollaps.

Omkring 1 500 patienter vårdas med covid i Mississippi, vilket är den högsta nivån sedan pandemins början.

Drygt en miljon Mississippibor är fullt vaccinerade, vilket är en vaccinationsgrad på 34 procent, enligt delstatens vårdmyndighet.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons