Annons

Misstänkt farligt föremål var vitt pulver

Hot har riktats mot livsmedelsföretaget Findus och ett misstänkt farligt föremål har avlägsnats från huvudkontoret i Malmö.
Föremålet bestod av vitt pulver i ett kuvert, uppger polisen för SVT. Hotet handlar om någon form av utpressning.
Brott • Publicerad 7 april 2019
Polis, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst på plats utanför Findus huvudkontor i Malmö.
Polis, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst på plats utanför Findus huvudkontor i Malmö.Foto: Johan Nilsson/TT

– Det har också riktats ett skriftligt hot mot företaget, säger Anders Engström, polisens yttre befäl, till SVT.

Ingen person ska ha skadats. Flera poliser, bombtekniker, ambulans och räddningstjänst deltog i insatsen vid huvudkontoret. Vid 10-tiden kom polisen ut med en låda innehållandes ett föremål som transporterades iväg.

Annons

– Föremålet kommer nu att analyseras. I morgon när analysen är klar kommer vi att veta säkert vad det här föremålet är, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson till TT.

Hotet kom till polisens kännedom i fredags. Lokalerna har sedan dess varit avspärrade och under bevakning. Enligt uppgifter till skickades det misstänkta föremålet i en försändelse till huvudkontoret.

"Vi kan bekräfta att ett hot framförts mot bolagets svenska verksamhet i Malmö. Bolagets lokaler är dock tillsvidare avspärrade och när verksamheten kan komma att återupptas blir en fråga för polisen att avgöra", skriver Peter Odemark, nordenchef för Findus Sverige i en kommentar.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons