Annons
Nyheter

Misstänkt farligt föremål hittat – två gripna

Brott • Publicerad 6 juli 2021
Det misstänkt farliga föremålet hittades vid en husrannsakan på en ort söder om Kalmar. Arkivbild.
Det misstänkt farliga föremålet hittades vid en husrannsakan på en ort söder om Kalmar. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Två män är misstänkta för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse efter ett fynd som gjordes vid en husrannsakan på en ort söder om Kalmar under måndagen.

Det var uppgifter om ett pågående bråk mellan två personer som gjorde att polisen ryckte ut. På plats hittades sedan ett misstänkt farligt föremål och bombgruppen tillkallades från Malmö, rapporterar lokala medier.

Annons

Polisen beskriver fyndet som ett egentillverkat farligt föremål och de båda männen, som är i 50- respektive 30-årsåldern, greps.

– Nu ska vi utreda hur farligheten i föremålet är och de misstänkta ska höras om deras inställning, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel till Barometern.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons