Nyheter

Misstänkt för Husbymord häktad efter överklagan

Tingsrätten släppte en man som misstänks för dödsskjutningen i Husby förra veckan på fri fot. Hovrätten har nu beslutat att mannen ska vara häktad på sannolika skäl misstänkt för mord.
Brott • Publicerad 7 juni 2021
Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm där en man sköts till döds i förra veckan. Arkivbild.
Polis på plats i Husby i nordvästra Stockholm där en man sköts till döds i förra veckan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Tingsrätten ansåg inte att den bevisning mot den misstänkte mannen som åklagaren presenterade vid häktningsförhandlingen i fredags var tillräcklig stark för att motivera att mannen skulle häktas och avslog begäran.

Åklagare Alexandra Bittner överklagade tingsrättens beslut till Svea hovrätt som beslutade att mannen skulle häktas.

– Hovrätten gjorde den bedömningen på samma underlag som presenterades för tingsrätten, säger Alexandra Bittner till TT.

Mannen släpptes på fri fot efter häktningsförhandlingen i tingsrätten och är därför nu häktad i sin utevaro på sannolika skäl misstänkt för mord.

Ytterligare en person anhölls på lördagen misstänkt för inblandning i mordet.

– Om den personen ska begäras häktad måste det ske senast i morgon, säger Alexandra Bittner.

Dödsskjutningen skedde den 31 maj, då flera personer vid 15.30-tiden larmade om skottlossning nära stadsdelens tunnelbanestation. Den skjutne, en man i 25–30-års åldern, fördes allvarligt skadad till sjukhus där han avled.

Polisen utreder om det finns någon koppling mellan Husbymordet och ett mord som skedde strax före midnatt samma dygn i närliggande Hjulsta.

En man i 30-års åldern hittades då skottskadad på en parkeringsplats.

Han fördes till sjukhus, men senare under natten meddelade polisen att han avlidit. I det ärendet har ingen misstänkt person gripits än.

TT
Så här jobbar Ystads Allehanda med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.